139 lampioane pentru Brâncuși

Astăzi, pe 19 februarie 2015, începand cu ora 21:00, vor fi lansate în Parcul Coloanei din Târgu Jiu un număr de 139 de lampioane, ce vor marca aniversarea nașterii sculptorului Constantin Brâncuși. Fiecare lampion reprezintă câte un an de la nașterea marelui artist.

lampioane brancusi coloana infinitului

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, care cheamă pe toți târgujieni care doresc să-şi exprime într-un mod simbolic admiraţia şi recunoştinţa faţă de marele nostru sculptor.

Născut la 19 februarie 1876, la Hobița, Gorj, Brâncuși era al șaselea copil al lui Radu Nicolae Brâncuși și Maria Brâncuși.

Constantin Brâncuși a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană și a fost ales postum membru al Academiei Române.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.