31000 autoturisme și 4000 de locuri de parcare – Unde parcăm mașina în Târgu-Jiu ?

Ai parcat masina intr-un loc nepermis sau intr-o parcare de resedinta, fiindca nu ai avut unde ? Nu mai gasesti masina?

Au ridicat-o. Mergi la Transloc si caut-o. Vezi ca vei lua si amenda 100-200 RON. Si grabeste-te, sa nu platesti si pentru zilele de „cazare”.

Iar cei aproape 500 de locatari care nu ati rennoit contractele cu municipalitatea, vedeti ca riscati sa ramaneti fara locurile de parcare. Deja 3000 de targujieni au facut aceasta reinnoire.

Dar sa revenim la locurile de parcare si sa facem un calcul:

31000 de autoturisme / 4000 de locuri de parcare = 7,75 masini/loc.

Deci chiar daca ar exista  dorinta 100% de a parca masina legal, raman 6,75 autoturisme fara loc de parcare in Targu-Jiu.

Sa presupunem ca din 7,75 masini/loc de parcare, 5,75 sunt ziua in trafic ( suntem indulgenti ? ). Raman 2 masini pe locul de parcare. Deci un sofer poate parca legal ( daca sunt locuri de parcare in zona unde are omul nevoie sa stationeze ), iar celalat parcheaza ilegal sau plateste la o parcare privata (daca nu o fi incluse si acestea in totalul de 4000 de locuri de parcare disponibile… ).

Asadar, raman 4000 de masini care parcheaza ilegal sau la o parcare cu plata. Sa presupunem ca 75% din cele 4000 de autoturisme parcheaza la o parcare privata.

Tot raman 1000 de posibili amendati zilnic. Au de lucru cei care ridica masinie. Bine, cu siguranta nu ridica mai mult de 100 de masini pe zi. Ceilalti 900 scapă „nepedepsiti”.

parcare plata amenda masina ridicata targujiu

Lasand gluma la o parte, stim ca Targu-Jiu-ul este un oras aglomerat si cu strazi inguste si arhitectura deseori ingramadita, asa a fost el conceptul de stra-strabunicii nostrii care se plimbau cu carele cu porumb.

Dar totusi daca nu exista solutii de parcare, nu amendati pe cei care parcheaza in locuri mai putin permise, fiindca nu au unde. Intai creati conditiile si abia apoi amendati.

Sau faceti cum credeti ca e omeneste corect.

Dvs ce parere aveti ?

PS: Nu am luat niciodata amenda pentru parcare interzisa, eu parchez doar in locurile de parcare cu plata. Deci sunt exemplu pozitiv. 🙂 Parchez masina si merg inca unul sau doi kilometri sa fac cumparaturile, miscarea face bine, nu ? 😛 Apropo, exista multe parcari publice fara plata, in afara de situatia ca isi face angajatul de la parcare plinul si pleaca , iar parcarea se transforma intr-una fara plată ?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.