Andrei Barbu, pregătit de start la Trofeul Păltiniș

După un debut promițător în prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, pilotul gorjean este pregătit pentru startul la Trofeul Păltiniș.

Andrei Barbu - Trofeul Paltinis 2016 (1)

Prima etapă a sezonului competițional a decurs bine pentru debutantul echipei Yacco Racing România, acesta reușind să se claseze la finalul Trofeului Râșnov pe locul patru în clasamentul debutanților și să obțină astfel 12 puncte prețioase în economia campionatului. „A fost o etapă dificilă, cu multe întreruperi cauzate de ieșirile în decor sau de abandonurile tehnice ale piloților, iar vremea capricioasă ne-a dat planurile peste cap. Drept dovadă, din cei 82 de piloți care au luat startul, doar 70 au reușit să termine prima manșă de concurs. Totuși, sunt mulțumit de rezultat, iar cele 12 puncte acumulate la prima etapă sunt extrem de importante”, declară pilotul gorjean.

Andrei Barbu - Trofeul Paltinis 2016 (2)

Programată să se desfășoare în weekend-ul 21-22 mai la Păltiniș, cea de-a doua etapă a Campionatului de Coastă aliniează la start un număr total de 78 de piloți, ceea ce înseamnă că, din nou, nivelul competiției va fi unul foarte ridicat. În categoria Debutanților, acolo unde concurează și Andrei Barbu, sunt înscriși la start 16 piloți. Prin urmare, debutantul echipei Yacco Racing România nu va avea deloc o sarcină ușoară, mai ales că obiectivul este o clasare pe podium.

Andrei Barbu - Trofeul Paltinis 2016 (3)

Cu un traseul ce are o lungime totală de 4.670 de metri, o diferență de nivel de 256 de metri și o pantă maximă de 38,4%, Trofeul Păltiniș este un traseu dificil, extrem de tehnic și care va penaliza orice greșeală a piloților. „După sesiunea de recunoaștere pot să spun că acesta pare unul dintre cele mai grele trasee de anul acesta, dar sunt optimist și sper să obțin un rezultat cel puțin la fel de bun ca în prima etapă”, declară în încheiere pilotul gorjean.

Andrei Barbu - Trofeul Paltinis 2016 (4)

Andrei Barbu are susținerea echipei Yacco Racing România, a BCR, precum și a Autonet Import.


Acest articol este inclus in categoriile Sport, Stiri. Data publicării : joi, 19th mai 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.