Golul interior – Sculptură în marmură

  • 4000 lei (ron)
  • Data publicării: Iunie 2, 2016
  • Data modificării: Iunie 2, 2016
    • Dragoeni, Targu Jiu, Gorj, Romania

Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-şi umple goliciunea interioară şi acele rare persoane care încearcă să-şi vadă această goliciune.
Nu te oblig să îți sculptezi sufletul. Dar te-ai gândit vreodată să-ți desenezi sufletul, cu un creion pe o foaie albă de hârtie? Încearcă. Dacă vei fi sincer, vei observa că apar câteva goluri sau poate foaia va rămâne chiar albă.
Dar dacă vei reusi să desenezi cu sinceritate al tău spirit, vei avea cu adevărat șansa să astupi golurile interioare.

Pictor , sculptor , iconograf si român, Monea Teofil a fost incantat inca din copilarie de tainele artei. A studiat la Liceul de Arte Plastice din municipiul Targu-Jiu. Un creion, un penel sau o panza alba, pregatita pentru a astepta mangaierea pensulei, i-au fost intodeauna prieteni de nadejde. Mandria de a se fi nascut in orasul lui Brancusi a fost mereu un imbold in cariera artistului. Mercantilism sau valoare, cert este ca realizarile artistice ale lui Monea Teofil s-au vandut bine in Romania, atat inainte de Revolutia din 1989, cat si dupa schimbarea regimului totalitar. Mii de tablouri au ajuns pe peretii caselor conationalilor, iar alte mii au ajuns dupa Revolutia anticomunista si in galerii din Germania, Austria, fosta Iugoslavie sau Ungaria, unde s-au vandut cu succes.Zeci de opere au fost donate sau vandute unor diverse institutii (muzee, ambasade) sau colectionari particulari, in special din strainatate. Dalta sculptorului Monea Teofil a slefuit in piatra alba simbolistica sculpturala a viziunii sale artistice. Fiinte parca din alte universuri, ganduri materializate in marmura, roca atat de dura si totusi atat de sensibila, s-au nascut din impactul materiei brute cu forta creatoare a omului-artist. Rafinata prin atatia ani de pictura, mana sensibila si forta bratului au zamislit sculpturi care au surprins privitori si iubitori de artă din toate clasele sociale: de simpli oameni la carturari, de la cunoscuti politicieni la presedinti de state, una dintre sculpturi fiind donată si prezentă la Casa Albă din SUA.
Lucrare realizată de artistul plastic Monea Teofil.


Telefon: 076 51 76 0 75

Youtube video

Share by email Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Pin on Pinterest

Informații utile

  • Acest website nu este implicat in nicio tranzacție, ci doar oferă posibilitatea de a publica anunțuri.
  • Acest website nu administrează plăți între utilizatori.
  • Acest website nu oferă transport sau alte servicii de curierat.
  • Acest website nu oferă certificarea vânzătorului sau garantarea tranzacțiilor pentru cumpărător, ci este un website de mică publciitate gratuită. Vă dorim succes !

Anunțuri asemănătoare