Campionatul Național de Viteză în Coastă, etapa „Cupa Gorjului” de la Rânca, pe 13-14 iunie 2015

Campionatul Național de Viteză în Coastă își va desfășura a treia etapă la Rânca, pe 13-14 iunie 2015. Cei care doresc sa participe la etapa ce va avea loc pe un traseu de aproximativ 5 Km dintre Novaci si Rânca sunt invitati să se inscrie la „Cupa Gorjului”, la care organizatorii asteapta participarea a cel puțin 60 piloți cu experiență. Este permisa participarea cu automobile din diferite clase, categorii si grupe, indiferent de puterea motorului. Participantii la competitie trebuie sa detina licență de pilot, emisă de Federația Română de Automobilism Sportiv, valabilă in acest an. Se dorește ca premierea sa fie efectuată, pe lângă locația din Novaci, si la Targu Jiu.

Campionatul national de Viteza in Coasta Ranca 2015

Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minim 3 km lungime iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.