Cea mai mare investiție din România ultimilor ani, la Rovinari

La sfarsitul lunii iunie vor incepe procedurile de infiintare a societatii mixte româno-chineze ( Complexul Energetic Oltenia şi compania chineză Huadian ), ce va avea ca sarcină construcția grupului de 600 de Megawați de la Rovinari, a anuntat Constantin Niță, ministrul Economiei, prezent in weekend la Targu-Jiu.

Va fi cea mai mare investitie din Romania ultimilor ani, in valoare de 1 miliard de euro si va asigura mentinerea a 3000 de locuri de munca in zona orasului Rovinari.

Proiectul va fi finalizat până la sfârsitul anului, iar lucrarile la noul grup energetic de 600 MW vor incepe din 2015. Productia de energie electrica va ajunge la 15 Terawatti, reprezentand o crestere de 16% față de anul trecut.

termocentrala rovinari investitii

Prin construirea noului grup se vor menține 3000 de locuri de muncă în zona Rovinari, fiind create peste 1000 de locuri de munca.

De asemenea, Termocentrala de la Rovinari va primi pentru modernizare cateva zeci de milioane euro, prin finantare asigurată grație Planul Național de Investiții. Vor fi rezolvate si cazurile de expropiere de la Jilț.

Si Termocentrala din Turceni va avea la dispoziţie un credit BERD in valoare de 200 de milioane euro, detinat tot modernizarii, pentru a reduce costurile si pentru a se incadra in prețurile de vanzare pe bursa energiei. Termocentrala Turceni va vinde la bursa un pachet de 15% din acţiuni, in scopul majorarii capitalului pentru investiţiile programate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.