Cinematograf la Bâlteni

Primaria din Bâlteni doreste sa redeschidă cinematograful din comună, incinta incepând sa fie renovată.

Deja a fost schimbat acoperișul la clădirea viitorului cinematograf.

Acesta a mai functionat ca spatiu pentru cinematograf inainte de 1989, dar a fost inchis si destinatia cladirii a devenit de camin cultural.

Dar cladirea are nevoie de reabilitare, neexistând scaune, iar ca podea fiind doar simplu ciment. Incinta ar putea asigura chiar sute de locuri pe scaune.

cinema bâlteni cinematogaf balteni

Multi locuitori isi aduc aminte ca mergeau la cinematograful din comună, inainte de Revolutie.

Si se pare ca vor rula din nou filme, daca autoritatile se tin de cuvânt. Acestea doresc sa foloseasca incinta și ca sală de spectacole.

Locuitorii din Bâlteni si mai ales tinerii asteapta cu nerăbdare deschiderea cinematografului, multi părinti si neavând posibilitatea de a-si trimite copiii la cinema in Târgu-Jiu.

Unii dintre tinerii din comuna Bâlteni nu au fost niciodată la un cinematograf.

Nu s-a precizat daca se vor fce proiectii 3D sau 2D si daca va fi folosit un proiector cu tehnologie de cinema sau un videoproiector pentru uz casnic, dar ar fi preferabile primele varainte.


Un comentariu pentru articolul “Cinematograf la Bâlteni

  1. Localnicii din Bâlteni vor avea în perioada imediat următoare un cinematograf în comună. Primarul vrea să redeschidă cinematograful închis în urmă cu zeci de ani si transformat în Cămin Cultural. Clădirea a intrat într-un proces de reabilitare, până în acest moment fiind realizate multe modernizări la încăperile componente. Localnicii din comuna Bâlteni ar putea vedea în viitor filme la cinematograf. Nu este vorba de o investi?ie nouă, ci de reabilitarea cinematografului existent în localitate ?i care a fost lăsat în paragină de fosta conducere a primăriei.Cinematograful are o vechime de peste 50 de ani. În aceeaşi clădire primarul se gândeşte să fie cămin cultural cu o sala de spectacole unde poate fi susţinută şi o piesă de teatru, dar şi spectacole de muzică populară. Primarul Gheorghe Păsărin vrea să ofere toate condiţiile necesare locuitorilor din Bâlteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.