Coloana Infinitului, filmată cu ajutorul unei drone

Dronele sunt mici aparate de zbor care incorporeaza o camera video, deseori HD, si care pot fi controlate cu ajutorul unei tablete sau al unui telefon smart. Fluxul video este inregistrat sau uneori trimis chiar live catre dispozitivul de control. Pretul unei astfel de drone ( de fapt un quadricopter ) porneste de la peste 300-400 euro.

filmare drona coloana infinitului

Astazi am gasit pe Youtube o filmare a operei lui Constantin Brâncusi, cu ajutorul unei astfel de drone.

Felicitari realizatorului Marius Corobea, care a oferit inregistrarea prin Youtube.


Un comentariu pentru articolul “Coloana Infinitului, filmată cu ajutorul unei drone

  1. Filmati cu dronele cat se mai poate. Un ordin recent emis de Ministerul Transporturilor interzice zborul dronelor ușoare cu cameră video, dacă nu sunt înregistrate la Autoritatea Aeronautică Civilă și dacă nu sunt asigurate. Ordinul 8/2014 al Ministerului Transporturilor, intrat în vigoare pe 21 ianuarie, vine să reglementeze „condiţiile de operare în spaţiul aerian naţional a aeronavelor civile motorizate fără pilot la bord”, scrie obiectiv.info. Această categorie include și dronele ușoare, atât de populare în ultima vreme, mai ales în rândul celor care montează pe ele camere video și fac filmări aeriene.

    Actul normativ impune condiții stricte pentru folosirea acestor tipuri de aparate, pe care le împarte în două mari clase, mai grele de 150 kg și mai ușoare de 150 kg. Ca să aibă drept să le ridice în aer, proprietarii trebuie să îndeplinească o serie de condiții, în funcție de categoria în care se încadrează.

    Mai departe, la art. 5, ordinul precizează că nu se aplică aeromodelelor și „aeronavelor civile motorizate fără pilot la bord şi cu masa maximă la decolare mai mică sau egală cu 1 kg”, adică dronelor ușoare. Însă, pentru a fi exceptate de la prevederile ordinului, aceste aparate trebuie să nu aibă montată pe ele „aparatură pentru filmare sau transmisie de date”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.