Cum faci rost de bani pentru agricultură ?

Vrei sa infiintezi o ferma de familie prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) ?

Dar ai nevoie sa cofinantezi investia, mai ales ca trebuie sa semnezi o declaratie pe proprie raspundere in momentul cand depui proiectul PNDR. Si daca nu ai nici acesti bani, mai ales ca până la semnarea Contractului de Finanţare va trebui să facă dovada existenţei cofinanţării ?

Solutia o reprezinta accesarea microcreditelor reglementate prin OUG 43/ 2013, iar ca beneficiar PNDR poti primimaxim 75000 euro.

fonduri europene agricultura

Ministerul Agriculturii a venit în sprijinul celor care vor sa înfiinţeze ferme de familie prin Măsura 121 ‘Modernizarea exploataţiilor agricole’, prin OUG 43/ 2013 instituind un fond care va fi utilizat pentru acordarea de microcredite în scopul asigurării contribuţiei proprii a beneficiarilor la finanţarea proiectelor de investiţii care pot avea o valoare eligibilă de cel mult 125.000 de euro.

Ai termen maxim de 10 ani pentru restituirea creditului. Mai beneficiezi si de o perioada de graţie între 1 şi 3 ani, în funcţie de specificul proiectului de investiţii.

Ca beneficiar PNDR, OUG 43/ 2013 iti asigura si bani necesari pentru realizarea producţiei agricole, până la maximum 25.000 euro.


Acest articol este inclus in categoriile Stiri, Toate articolele. Data publicării : marți, 13th august 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.