Expoziție de pești și de faună marină, la Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu

La Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu a fost lansată astăzi o expoziție de pești și faună marină, cu exponate de la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa din București si de la Muzeul Olteniei. Expozitia va fi disponibila timp de cateva saptamani si prezintă diverse specii de pești, dar și faună marină naturalizată sau conservată. Exponatele provin atât din ape sărate, cat si dulci ( de exemplu peștele geamantan, pestele balon, căluțul de mare sau porcuşorul de nisip).

muzeul targujiu expozitie pesti

Colecţia Muzeului Oltenia a fost înființată începând cu anul 1952 şi completată cu noi exponate, conservând deja aproape 2000 de piese din Dunăre, Marea Neagră, Oceanul Indian, Oceanul Atlantic si Oceanul Pacific.

Colecţia a fost valorificată expoziţional prin diverse proiecte tematice: Peştii apelor dulci, Viaţa acvatică în Oltenia, Călătorie în adâncurile mărilor şi oceanelor si altele, având drept scop educaţia ecologică a publicului vizitator în vederea conservării şi protecţiei mediului dulcicol şi marin.

Muzeul Gorjului a luat naştere în oraşul de pe Jiu, la sfârşitul secolului al XIX-lea graţie unor oameni iubitori de cultură, al căror scop era ridicarea spiritualităţii gorjene. Instituţia se număra printre primele muzee din ţară şi îşi are originea în preocupările istorice ale aceluia care este fondatorul sau, institutorul Alexandru Ştefulescu (1856-1910), care în 1893 a întemeiat o colecţie istorică şi arheologică, a şcolii primare de băieţi din Targu-Jiu, unde funcţiona ca învăţător şi director.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.