Festivalul Naţional de Muzică Populară „Maria Lătăreţu” de la Târgu-Jiu

Festivalul Naţional de Muzică Populară „Maria Lătăreţu” de la Târgu-Jiu la a douăzecea ediție.

Deja în centrul municipiului Târgu-Jiu au sosit meşterii populari din cadrul Şcolii Populare de Artă, ce au expus un nai uriaș, miniaturi ale principalelor opere ale lui Constantin Brâncuți și  icoanele pictate pe scoarţă de copac.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a patru zile până joi, 6 noiembrie, când se împlinesc 102 de ani de la naşterea artistei Maria Lătărețu, denumită şi „Privighetoarea Gorjului”.

maria lataretu festival targu jiu

Luni au avut loc loc preselecţiile, marţi are loc prima seară de concurs şi apoi un recital oferit de Ansamblul ‘Maria Lătăreţu’ din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Miercuri va avea loc a doua seară de concurs şi apoi un recital extraordinar susţinut de Ansamblul Profesionist ‘Doina Gorjului’, iar joi va avea loc Gala Laureaţilor, decernare premiilor, iar apoi un alt spectacol de muzică populară. Tot joi, când se împlinesc 102 ani de naşterea Mariei Lătăreţu, va avea loc un pelerinaj la casa muzeu a artistei din Bălceşti şi un moment artistic susţinut de copiii de la secţia externă Bălceştii Mariei din localitate”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă, Iani Gârbaciu.

Autorităţile au primit sprijin în organizarea acestui festival şi din partea Agenţiei Naţionale de Turism (ANT), care va pune la dispoziţie 12 corturi, o scenă dotată cu echipamente moderne, dar şi materiale promoţionale.

„ANT va veni cu o scenă de 50 de metri pătraţi, cu lumini inteligente, cu retroproiector şi cu un număr de 12 corturi, astfel încât luni cei 19 meşteri populari de la Şcoala Populară de Artă vor fi regăsiţi în 9 corturi amplasate în Piaţa Prefecturii, iar pe scena despre care vă vorbeam va fi organizat un concert intitulat Tarafurile Mariei Lătăreţu”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, citat de Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.