Festivalul peștelui, la Târgu-Jiu

Înainte de Zilele Municipiului Târgu-Jiu, gorjenii vor avea parte de încă un festival, care va avea loc tot pe insulița Jiului.

Va fi primul festival de acest gen pentru târgujieni si va avea un specific culinar: peștele.

Acest festival al peștelui, ce se va desfășura in perioada 12-18 mai 2014, va fi organizat de un ONG, care a câștigat o finanțare din fonduri europene si care se va ocupa de mediatizare, logistică și celelalte activități de organizare, cu sprijin din partea Primăriei Târgu-Jiu.

Evenimentul va permite vizitatorilor, printre altele, sa deguste produse si alte preparate din pește: rețete tradiționale de borș, pește la grătar ( păstrav, scrumbie, macrou, file de crap, poate și rechin 🙂 ), saramura de crap, hamsie prajită cu mujdei si mămăliguta, salate de icre de crap și știuca, sprot marinat si sărat, scrumbie și file de scrumbie marinate si multe altele. Peștele afumat va fi o delicatesă, pe care o veți gasi la festival într-o varietate de sortimente: batog de crap afumat, păstrav, scrumbie, macrou, sprot și file de hering afumat.

Festivalul pestelui Targu-jiu insulita

Este cel mai mare festival al peştelui din România PESCIA ( Festivalul Naţional al Peştelui ) si va cuprinde cinci oraşe Târgu Jiu, Cluj-Napoca, Constanța, București și Iași. Se doreşte a fi cel mai complex festival dedicat peştelui, locul în care amatorii consumului de pește si pescarii amatori isi vor da intalnire cu o mare varietate de produse din pește și fructe de mare, operatori din sectorul creşterii şi comercializării peştelui, din domeniul pescuitului recreativ si al turismului piscicol. Expoziția din cadrul festivalului va fi deschisă vineri si sambata între orele 10:00 – 18:00, iar duminica intre orele 10:00 – 16:00. Pe lângă consumul de preparate şi mâncăruri de peşte, vizitatorii festivalului vor putea participa la numeroase demonstrații realizate de bucătari: de evaluare a prospeţimii peştelui, de tranșare a acestuia, demonstrații de condimentare şi gătit.

Bugetul local va primi si o plată pentru utilizarea Insuliței de pe Jiu.

Dacă festivalul Pestelui va avea succes, va deveni tradiție anuală pentru orașul Târgu-Jiu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.