Filmul „Calea Eroilor – Istoria unei capodopere”

Nu este târgujian, dar cu siguranta are toată stima noastră pentru că a oferit orașului nostru mai multe decât majoritatea. A călătorit ani de zile pe urmele lui Brâncuși, în Retezat, Peștișani, Hobița, Târgu-Jiu, Pasul Vulcan.

Horia Muntenus

Horia Muntenuș

Horia Muntenuş ( poet, scriitor și regizor clujean ) a realizat un documentar inedit despre operele din Târgu Jiu, ansamblul artistic închinat eroilor care au oferit nației române, în Primul Război Mondial, cea mai de preț ofrandă: renunțarea la viaţă.

Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului sunt elemente al unui sanctuar modern evoluat din cele arhaice.

Coloana Infinitului - Filmul Calea Eroilor - Istoria unei capodopere

Lansat la 56 de ani de la trecerea lui Constantin Brâncuși în altă dimensiune a vieții, filmul documentar „Calea Eroilor – Istoria unei capodopere” oferă o perspectivă inedită pentru cercetarea operei sculptorului gorjean.

Coloana Infinitului - Filmul Calea Eroilor - Istoria unei capodopere foto vechi

Prima parte a documentarului a fost prezentată încă de anul trecut. Filmul descrie și drama prin care a trecut existenţa acestui simbol filosofic și artistic de la Târgu-Jiu, sculpturi care încă uimesc lumea întreagă și care sunt poate deseori, din păcate și în același timp din fericire, mai iubite de americani, francezi și spanioli decât de români.

Coloana Infinitului - Filmul Calea Eroilor - Istoria unei capodopere screen

Un frame din filmul „Calea Eroilor – Istoria unei capodopere”

Trailer „UN ARBORE LA MIJLOC DE LUMI – CONSTANTIN BRÂNCUŞI”:

Lansare promo „BRÂNCUȘI – CALEA EROILOR – ISTORIA UNEI CAPODOPERE”:

Ar fi cu siguranță recomandat ca aceste producții video să ruleze la televiziunile naționale și în special la cele locale și de ce nu , la cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu-Jiu. Pentru că trebuie să iubim opera lui Constantin Brâncuși și să oferim respect celor care le pasă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.