Gilortul a ieșit din matcă ( video )

Zeci de persoane care locuiesc în zona Valea Gilortului din oraşul Novaci au fost evacuate marţi de către autorităţi, după ce râul Gilort a ieşit din matcă, din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă.

Apa a ajuns la 5 metri înălţime, iar casele aflate pe cursul apei au fost în pericol. Mai multe persoane au rămas blocate în podurile sau pe acoperişurile caselor.

Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a dispus, marţi, evacuarea a aproximativ 75 de gospodării din Novaci, după ce debitul râului Gilort a crescut de câteva opri, apa rupând diguri şi maluri de protecţie şi revărsându-se pe străzi, existând riscul să ajungă până în casele oamenilor.

Viitura s-a produs după ce în ultimele trei zile a plouat neîncetat, debitul râului Gilort crescând de câteva ori, cota de inundaţie fiind depăşită.

Prefectul de Gorj a precizat că în localitatea Novaci a fost instituită stare de alertă şi că în zonă au fost mobilizaţi zeci de pompieri, poliţişti şi jandarmi. Echipele de intervenţie au evacuat din zonă 75 de gospodării.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.