Gorjeanul Andrei Barbu va lua startul în prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, programată weekend-ul acesta, la Râșnov

Membru al echipei Yacco Racing România, Andrei Barbu va pilota în sezonul competițional 2016 un Renault Clio RS, la volanul căruia se va lupta pentru titlul la „Debutanți”, precum și în clasa 2 a grupei H. Având întregul suport al uneia dintre cele mai bine pregătite echipe din campionat, Andrei Barbu face un pas înainte pentru a-și îndeplini unul dintre visele sale.

Andrei Barbu 3

Cu opt etapte programate în acest sezon, Campioantul Național de Viteză în Coastă debutează în perioada 23-24 aprilie cu Trofeul Râșnov, acesta fiind și primul test pentru toți cei 84 de piloți înscriși la start. Cu o mașină a cărei cilindree se încadrează la grupa H2, Andrei Barbu speră să obțină o clasare pe podium în categoria debutanților și să ajute cu puncte echipa Yacco Racing România, în vederea clasamentului final.

Andrei Barbu 6

Mașina, un Renaul Clio RS dezvoltă 172 de cai-putere, este echipată cu un roll-bar de circuit, dar și cu o transmisie secvențială de la Sadev. Având o greutate extrem de redusă, mașina cu numărul 423 promite să ofere performanțe optime, mai ales că este echipată cu anvelope Yokohama, special dezvoltate pentru traseele montane.

Andrei Barbu 2

„Pentru mine, această pasiune a început cu prima etapă de coastă la care am fost, pe când eram doar un copil. Se întâmpla acum mulți ani, la Rânca, și de atunci mi-am dorit să pot alerga și eu în acest campionat. Anul acesta am fost suficient de norocos încât să primesc sprijinul uneia dintre cele mai bune echipe din România, iar asistența tehnică și sfaturile primite de la co-echipierii mei sunt extrem de importante. Îmi doresc să termin prima etapă cu bine, eventual pe podium și să aduc cât mai multe puncte echipei. Oricum, sunt extrem de nerăbdător să particip la etapa de la Rânca, pe care o consider «etapa de casă»”, declară pilotul gorjean.

Andrei Barbu 5

Echipa Yacco Racing România este susținută în primul rând de uleiurile Yacco, dar și de BCR și de Autonet, importator oficial al anvelopelor Yokohama.

Andrei Barbu 1

Andrei Barbu s-a născut la Petroșani în anul 1986 și a crescut în orașul Târgu Jiu, unde a urmat cursurile Liceului Tudor Vladimirescu. Apoi a studiat la Facultatea de Autovehicule Rutiere din cadrul Universității Politehnice din București. A urmat o carieră în domeniul jurnalismului auto iar din anul 2013 deține o serie de publicații de profil: Gentleman`s Car, Ladies in Motion, Motobikes și BMW Blog România (bmwblog.ro).

Andrei Barbu 4
Echipa Yacco Racing România s-a înființat în anul 2015 și este formată din piloții Ovidiu Zaberca, Costi Stratnic, Aurelian Andronache și noul venit, Andrei Barbu.


Acest articol este inclus in categoriile Sport, Toate articolele. Data publicării : vineri, 22nd aprilie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.