Imnul Gorjului: Litua Band – „Țara lui Brâncuși” ?

Județul Gorj ar putea avea un imn oficial, cu titlul „Țara lui Brâncuși”.

imnul gorjului tara lui brancusi

Muzica şi versurile sunt creația lui Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă, iar interpretarea din videoclip aparține grupului Litua Band şi solistei Daniela Popescu. Imnul este de fapt o readaptare a unei melodii compuse acum 20 de ani de Viorel Gârbaciu şi cântat pe atunci de către grupul „Strunga” de la Palatul Copiilor.

Dacă va fi aprobată ca imn oficial al județului Gorj, melodia „Țara lui Brâncuși” va fi interpretată în alte trei moduri, de către un cor bărbătesc, de orchestra de cameră Lyra Gorjului şi de către corala bisericii „Sfinţii Apostoli”. Apoi va fi prezentă in toate evenimentele reprezentative pentru județul Gorj.


2 comentarii pentru articolul “Imnul Gorjului: Litua Band – „Țara lui Brâncuși” ?

  1. Melodia este frumoasa, dar nu da bine asa poetic interpretata. Un imn trebuie sa fie un strigat la lupta, o privire spre victorie.

  2. Brancusi este intradevar stindardul Gorjului in lume, dar ar trebui evocati si alti purtatori de stindard eroic si cultural pe care i-a dat lumii judetul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.