La noapte se va trece la ora de vară

La noapte se va trece pe teritoriul Romaniei la ora de vară, astfel incat ora 3:00 va deveni ora 4:00.

ora de vara romania 2014

Va fi cea mai scurta zi din an, de doar 23 de ore, iar diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (numit impropriu si GMT) va fi de trei ore.

Conventia actuala a fost aplicata incontinuu in Romania din anul 1979, pentru a fi folosită optim lumina naturală si deci pentru a reduce relativ consumul de energie si iluminatul artificial.

Toate ceasurile de pe Pământ arată același minut si secunda, insa diferentele orare apar fiindca la fiecare 15 grade longitudine se adaugă o ora in plus.

Numerotarea acestor fusuri incepe de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, in sens pozitiv catre est.

Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1 si a Europei Orientale este ora fusului 2. Romania se afla in fusul orar 2.

Prima tara care a adoptat ORA DE VARA a fost Germania, pe 30 aprilie 1916, urmata de Marea Britanie, Belgia si Danemarca.

Există diverse cercetari care arata ca schimbarea orei afectează ceasul biologic sau creste riscul de infarct miocardic. Cert este ca vor fi mai afectati cei care se trezesc de dimineață, să meargă la muncă.


Acest articol este inclus in categoriile Diverse, Stiri. Data publicării : sâmbătă, 29th martie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.