La Rânca, centrul turistic al Gorjului pe perioada iernii, s-a deschis sezonul de schi

Rânca, desi încă nu are titlul de stațiune, atrage mii de turisti si de autoturisme în fiecare weekend, mai ales iarna de sărbători, dar nu numai.

Ranca Gorj 3

Chiar și vara 5000-8000 de turisti viziteaza lunar peisajele aflate la 1700 de metri altitudine, atrasi atât de frumusetea locului, dar si de răcoare. De exemplu, cand la 62 de kilometri distanta, la Targu-Jiu sunt 28 de grade Celsius, la Rânca sunt doar 26 grade. De asemenea, in timpul verii Rânca este punct de plecare sau sosire pentru cei care vor să călătorească pe drumul Transalpina, drum care iarna ( inclusiv acum ) este închis circulatiei.

Insa cel mai mare aflux de turisti este in sezonul rece. Acum doi ani au urcat la Rânca, în preajma Craciunului si Revelionul, peste 10000 de masini.

Ranca Gorj

In astfel de momente, Rânca devine cea mai vizitata zonă din Gorj de către turistii din întreaga țară, mai exact devine centrul turistic al județului. A existat și un proiect de telegondolă cu investitii 100 milioane euro, dar la care, cel putin momentan, s-a renuntat.

Ranca Gorj 5

Însă pârtia de schi, cabanele si pensiunile își asteaptă turistii. De la 1 decembrie 2013 s-a deschis sezonul de schi, iubitorii acestui sport sosind deja la Rânca pentru a se bucura de stratul de 20-30 de centimetri de omăt, ajutat si de tunurile de zăpadă pentru pârtiile de schi, care au fost puse in functiune.

Ranca Gorj 2

Rânca oferă si centre de închiriere a echipamentelor de schi, snowboard, snowmobile, ATV-uri, patinoar, dar şi o şcoală de schi.

Ranca Gorj 6

De anul acesta a fost amenajata si o parcare suplimentară, care poate gazdui 300 de masini, in apropiere de telescaun, dar si mai multe locații comerciale de alimentatie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.