Mașinile parcate neregulamentar în Târgu Jiu nu vom mai fi ridicate

Mașinile parcate sau staționate neregulamentar în Municipiul Târgu Jiu nu vom mai fi ridicate, deoarece Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis că procedura este ilegală. Avocatul Poporul a câștigat recursul, Curtea stabilind că procedura nu poate să fie reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale, care și-au depăsit astfel competentele ce le revin. Hotararile consiliilor locale adoptate in vederea reglementarii procedurii privind ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar, constatarea si aplicarea contraventiilor devin lovite de nulitate. Asadar, Inalta Curte a decis luni ca este ilegal sa sechestrezi propietatea unui cetatean printr-o decizie luata de un consiliu local.

masini ridicate ilegal targu jiu

Astfel, autoritățile locale din Târgu-Jiu au anunțat că se conformează deciziei Curții și vor aplica doar amendă pentru parcare neregulamentară, iar personalul de la ridicări auto va fi redistribuit în cadrul Transloc. Autovehiculu utilizat la ridicări va fi ntreținut în continuare și va fi utilizat la lucrări în oraș și la ridicarea rarelor cazuri de mașini abandonate.

De asemenea, autovehiculul va fi utilizat doar pentru mutarea automobilelor de pe locurile concesionate de târgujieni, dacă există reclamații in acest sens, doar eliberând locul.

Au existat si exista foarte multe plangeri si la instante ca urmare a acestor hotarari diferite ale consiliilor locale si dorinta oamenilor de a exista o reglementare unitara la nivelul intregii tari. Acum, decizia instantei va ajuta soferii sa castige procesele deschise impotriva firmelor de ridicari. Cateva primarii, cum ar fi cea de la sectorul 1 sau din Iasi, au anuntat ca de luni nu mai ridica masini.

Desi semnul interzice stationarea, soferii care au masinile parcate in zona pot sta oarecum linistiti, pentru ca acestea nu vor mai fi ridicate, potrivit deciziei instantei. Insa ei pot primi amenzi de la Politia Rutiera, care pot ajunge la 400 de lei. Politia Rutiera poate de asemenea dispune ridicarea și mutarea unei masini care blocheaza accesul intr-un spital sau circulatia mijloacelor de transport in comun.

Municipiul Targu Jiu s-a conformat rapid deciziei instantei, dar alte orase, cum sunt cele din Sibiu, sau Brasov, vor continua actiunea, pana cand decizia instantei va fi publicata in Monitorul Oficial, adica inca 45 de zile.


Acest articol este inclus in categoriile Toate articolele. Data publicării : marți, 26th mai 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.