Mici și hamsii de 1 mai 2013, în Dumbrava de la Drăgoieni

Si in acest an va avea loc pe 1 mai sarbatoarea câmpeneasca din Dumbrava de la Dragoeni. Am facut o plimbare prin padure si deja cativa comercianti isi instalasera ( cu doua zile inainte ) puncte de atractie cum ar fi tiribombe, roata norocului si alte asemenea distractii specifice unui bâlci.

Cu siguranta vor veni si alti comercianti, iar de 1 mai si poate chiar de 2 mai, targujieni si gorjeni se vor ingramadi in padure la un mic si hamsii prajite.

Primaria a amenajat cu pietris drumurile, iar parcarile vor fi marcate.

Zona este foarte frumoasa si ar trebui amenajata pentru a fi vizitata de targujieni pentru picnic in weekend-uri, asa cum au promis autoritatile conform Legii Picnicului acum ceva timp, iar nu in restul anului sa nu fie folosita doar noaptea pentru escapadele amoroase a celor care cauta un loc retras.

Cum sunt un mare fan al acestei sarbatori campenesti, am capatat ceva experienta in cei 30 de ani de cand o vizitez, de acea imi permit sa dau cateva sfaturi pentru organizarea acestei manifestari.

1. E necesară mai multa siguranta. In acest scop, ar trebui sa existe vreo 100 de anagjati ai Politiei locale care sa se plimbe printre oameni, poate nu neaparat in uniformă si sa asigure paza impotriva hotilor si talharilor.  Anul trecut chiar am fost nevoit sa intervin intre o doamna si un tânăr care se infipsese la jugulara dânsei pentru ai smulge lanțisorul. Nu e treaba mea sa ma risc in astfel de situatii, dar cum nu a intervenit nimeni in incident, m-a mancat undeva sa fac pe eroul. Cei care au facut tentativa de talharie au fugit, apoi cand m-am reintalnit cu ei in Dumbrava, mi-au aratat pumnii si ceva semne de razbunare.  🙂 „Haiducii” nu erau din zona, erau veniti la „pescuit” din alta parte, probabil „clienți” fideli ai unor astfel de manifestari câmpenești.  Sper ca anul acesta sa existe o paza serioasă pentru linistea celor veniti sa se distreze.

2. O mare problema sunt locurile de parcare. De multe ori am intrat in Dumbrava cu masina, am facut un ocol si a trebuit sa reintru din nou pentru a gasi un loc de parcare. Ar trebui cumva regandite aceste locuri de parcare pentru a fi spatiu pentru toti soferii. Probabil anul acesta voi folosi la fel ca si anul trecut aglomeratele si incinsele mijloace de transport in comun, iar pentu plata calatoriei nu voi avea ocazia sa compostez biletul. Asa s-a intâmplat anul trecut, cand am reusit intr-un final sa ajung prin aglomeratia din autobuz, printre subtiori transpirate si fete frumoase, la un compostor de bilete, dar am avut (ne)placuta surpriza sa observ ca era defect.

3. Ceva mai multa igiena ar fi necesara la unii dintre cei care comercializeaza produse alimentare. Stiu ca in anii trecuti autoritatile au dat amenzi usturatoare pentru cei care au comercializat produse improprii consumului. Dar cu siguranta conditiile de igiena nu vor fi respectate de toti agentii comerciali. Tin minte ca anul trecut nu gasisem un loc decat la o masa mai in spate si la un moment dat un angajat al unei terase nu a fost atent si a rasturnat pe joc o găleata mijlocie de mustar, iar continutul s-a revarsat peste frunze si pamant. Angajatul a indeparat murdaria de care se lipise mustarul si l-a reintrodus in galetuța, mestecandu-l vârtos fara jena ca sa dispara urmele evenimentului dezavantajos financiar. Multumesc, de atunci consum produse alimentare cumparate de la agentii comerciali din bâlciuri dupa un studiu atent al comerciantului.

4. Soferii trebuie sa fie atenti pe drumul Calea Bucuresti si Dragoeni, foarte multi pietoni vor merge pe  jos catre Dumbrava Dragoeni.

1 mai dragoeni

5. Ce e de apreciat . Dupa ce sarbatoare se va incheia, cei desemnati de autoritatiile locale vor face curat si vor readuce dumbrava la aspectul ei natural si nemurdărit. De asemenea, agentii de la Politia Rutiera vor avea ceva de munca la dirijarea circulatiei in zona, mai ales la intrarea si iesirea din Dumbrava. Ceva mai mult…  Autobuzele vor circula probabil din 15 in 15 minute, care este iarasi un aspect imbucurator. Totusi, soferii respectivelor mijloace de transport in comun ar trebui avertizati sa opreasca in toate statiile in care se gasesc posibili calatori, inclusiv cele din Calea Bucuresti si Dragoeni. Uneori daca e doar un amărât in statie in aceste zone, unii soferi merg mai departe, iar cetateanul dornic de fripturi in dumbrava se uita mirat cum mai trebuie sa astepte urmatorul sofer mai binevoitor.

Cam asta ar fi avanpremiera distractiei muncitoresti de 1 mai de la Dragoeni.

Cine nu se satură de distractie, este asteptat si in Poaina Narciselor din Preajba, peste inca o saptamana, la cateva zile dupa Paste.

Si daca mai doriti distractie, la sfarsitul lunii mai 2013 ( 21-27 mai ) vor fi sarbatorite zilele orasului Targu-Jiu.

Asa ca vedeti cum va drămuiți banii: 1 mai la Dragoeni, apoi Paștele, apoi Poiana Narciselor la Preajba, apoi Zilele Orasului Targu-Jiu… Probabil mulți nu veti avea mijloace financiare suficiente pentru toata gama maratonului de distractii 🙂

Have fun !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.