Muzeul Naţional de Artă „Constantin Brâncuşi”, la Târgu Jiu

Muzeul Naţional de Artă „Constantin Brâncuşi” se va înființa la Târgu Jiu, în primăvara anului 2016, Camera Deputaţilor avizând deja în unanimitate proiectul, care va fi în subordinea Ministerului Culturii, dupa promulgarea de către Presedintele României si publicarea legislației in Monitorul Oficial. Muzeul va avea și rol de departament de cercetare și documentare și va reuni de asemenea în expoziții (inclusiv virtuale 3D) sculpturi ale lui Constantin Brâncusi, dar va fi și locație pentru organizarea de evenimente naționale și internaționale.

muzeul national de arta constantin bracusi targu jiu

Muzeul se va inaugura fie în actualul Muzeu de Arta din parcul Central ( ori într-o extindere a acestuia ), fie într-o nouă clădire, iar finanțarea ( suma nu a fost precizată, provenind din bugetul Ministerului Culturii şi din venituri extrabugetare ) va fi utilizată și pentru înființarea de spații verzi cu tematică dedicată vieții si operei sculptorului.

Va fi de asemenea finanţată, printr-un alt proiect, și deschiderea unei case memoriale Constatin Brâncuşi, în localitatea Hobiţa.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.