O sculptură și desene de Brâncuși, recuperate din Detroit ?

Detroit este un oraș din SUA care recent a intrat in „faliment”. Pentru a face rost de bani, autoritatile locale ale orasului american au decis sa isi vanda exponatele din muzeele proprii.

Si cum noi suntem mai puțin falimentari decat Detroit, Ministrul Culturii din Romania a decis sa profite putin de incapacitatea de plata a americanilor din Detroit si sa cumpere o sculptură şi câteva desene de Brâncuşi, precum si un coif princiar de paradă geto-dacic.

Initiativa este laudabile in esență, pacat ca nu a dat faliment mai repede Detroitul. 🙂

Discuţiile sunt avansate, iar prim-ministrul României a anuntat consulul României din Chicago să contacteze sefii administratiei publice din Detroit pentru a afla care este pretul. Dupa ce va afla costurile, Ministerul Culturii va desemna probabil un specialist pentru a incerca sa mai negocieze pretul răscumpărării valorilor noastre culturale si istorice.

Detroit in faliment brancusi

Detroit în faliment – Brancusi vrea să se reîntoarcă acasă…

Nu a fost precizat care sunt obiectele apartinand lui Brancuși si nici lucrarea, dar asteptam cu interes finalizarea demersului. Dacă va fi finalizat…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.