Pasaje pietonale subterane în Targu Jiu – Partea a doua

Discutam acum mai mult de 2 ani despre posibila construire a unor pasaje pietonale subterane in Târgu Jiu, insa de abia acum zvonurile au inceput sa se contureze. Societatea comerciala de consultanta si proiectare cu care a incheiat contract Primaria Targu Jiu a prezentat un studiu cu posibilele amplasamente pentru trei pasaje pietonale in Târgu Jiu. Cele trei pasaje subterane sunt amplasate la intersectia strazii Unirii cu strada Victoriei, Geneva / Republicii si de asemenea cu Bulevardul Constantin Brâncuși.

amplasare locatii pasaje subterane targu jiu tgjiu

Proiectul ar facilita nu doar deplasarile pietonale si fluidizarea traficului rutier, dar si accesul mai usor la Ansamblul Monumental Calea Eroilor. In pasaje vor exista spatii pentru activitati culturale, puncte de informare, locatii de alimentatie publica, cafe-bar, spaţii de presă, librărie, spaţii tehnice pentru buna funcţionare a pasajulelor sau diverse spatii comerciale.

Va exista o suprafata construita de 5700 metri patrati. Au fost prezentate doua variante de proiect, prima versiunea fiind cea recomandata de catre proiectant:

– Versiunea 1: Toate cele trei pasaje dispun de lifturi si scari fixe, pasajele fiind iluminate natural ziua cu luminatoare amplasate in mijlocul intersectiei. Suprafata disponibila va fi mai mare si va permite de asemenea punct de paza si dispecer.

– Versiunea 2 : Pasaje strict pentru traversarea strazilor si cu spatiu pentru activati culturale ocazionale.

Se estimeaza costuri totale pentru cele trei pasaje in valoare 14 milioane euro fara TVA, proiectul fiind realizat in 3 ani. Însă acesta este doar primul pas, deoarece sunt necesare fonduri, probabil europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.