Planuri de investiții pentru Târgu Jiu, Rânca, Turceni și Turcinești

Autoritățile gorjene sau locale au prezentat mai multe planuri de investii în Târgu Jiu, Rânca, Turceni și Turcinești.

Astfel, în Târgu Jiu, autoritatile doresc sa creasca numărul de locuri de recreere în aer liber, pentru ca târgujienii sa poată face mai mult sport. Mai multe parcuri din municipiu vor fi dotate în anul 2015 cu aparate de fitness, posibil în zona Tudor Vladimirescu sau Debarcader. Vor fi modernizate și vor fi create alte 20 noi locuri de joaca și vor fi puse la dispoziție mai multe baze sportive de volei și baschet. Se va construi un nou bazin de înot în oraș și se vor moderniza cele existente. Vor începe licitațiile pentru reabilitarea a 20 blocuri din Târgu Jiu, precum și pentru construirea a două blocuri ANL și două blocuri de locuințe sociale. Se vor realiza doua noi sensuri giratorii, unul în faţa sediului Inspectoratului Județean de Politie Gorj (la intersecția străzii Traian cu Bulevardul Constantin Brâncuși), iar altul la intersecția străzilor Victoria și Mărgăritarului, în sudul orașului

La Rânca se va investi în infrastructura pentru apă și canalizare, instalația de transport pe cablu, serviciul de salubritate, rețeaua de apă potabilă și apă uzată. Se vor moderniza și asfalta drumurile, prin programul național al dezvoltării locale, iar domeniul schiabil se va moderniza de asemenea, în ideea ca Rânca sa aibă mai multa șanse sa fie declarata stațiune turistică.

ranca

Rânca – Printscreen din clip Youtube by Marius Corobea ( click pe imagine pentru link ).

În Turceni se va investi în drumuri și canalizare, precum și în Spitalul Orășenesc, în dotarea acestuia cu aparatură nouă, dar și în construirea unei aripi noi a spitalului. Licitația pentru extinderea canalizării la satele limitrofe orașului Turceni este în curs de desfășurare Liceul va beneficia de extinderea atelierului și va fi finalizat și campusul școlar.

În Turcinești, din primăvara 2015 vor începe lucrările pentru realizarea rețelei de canalizare, o investiție de peste 2.770.000 euro. Fondurile au fost aprobate, iar primii bani, asigurați de Ministerul Dezvoltării, au ajuns deja în buget. Lucrările se vor desfășura pe o perioada de 3 ani. Nu este necesară construirea unei stații de epurare, canalizarea fiind conectata la cea a municipiului Târgu-Jiu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.