Poiana Narciselor din Preajba, Târgu Jiu va fi îngrădită și păzită de Poliția Locală

Autoritățile locale au anunțat că vor îngrădi de anul viitor Poiana narciselor din Preajba, de lângă Targu Jiu, deoarece este zonă naturală protejată.

poiana narciselor preajba flori

Anul acesta, Politia locala va proteja zona non-stop, inclusiv noaptea, pentru ca florile sa rămână intacte până la sarbatoarea câmpenească de pe 10 mai 2015 și să nu fie până atunci rupte de trecători sau distruse de animalele duse la păscut.

Autoritatile locale au specificat că au primit documentația și că zona este declarată arie protejată.

Narcisa (genul Narcissus) este un gen originar din nordul Africii, regiuni mediteraneene și Europa Centrală, circa 32 specii erbacee, bulboase. Se înmulțește prin divizarea bulbilor și mai rar prin semințe.

poiana narciselor preajba

Termenul de narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă, care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Legenda spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul său.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.