Premiul internațional pentru turism Mărul de Aur, câștigat de Târgu-Jiu

Distinctia internationala Mărul de Aur este oferita in acest an Gorjului, după cum Primăria Targu-Jiu a fost informată de către jurnaliștii străini de la FIJET, care au vizitat toamna trecută județul nostru.

„La Pomme d’Or” sau „Golden Apple” este echivalentul FIJET al Oscarului. Acest premiu pentru excelenta este acordat in fiecare an unei organizatii, tara, oras sau persoana pentru recunoasterea eforturilor speciale in promovarea si ridicarea nivelului turismului. “Golden Apple” a castigat recunoastere semnificativa de-a lungul anilor si are intotdeauna o lista de candidati de prestigiu.

Primul „Măr de aur” obtinut de Romania dateaza din 1975, cand a fost acordat pentru mânăstirea Moldovița. Cu patru trofee primite până acum ( Mărginimea Sibiului, rezervaţia Biosferei Delta Dunării, compania Blue Air și Mănăstirea Moldoviţa şi Bucovina ), Romania se situeaza pe primul loc, alaturi de Belgia si Spania, intre cele mai premiate destinatii turistice.

„Merele de Aur” care reprezinta premiile sunt unice. Fiecare fruct este realizat manual, de catre un artist american. De asemenea, bazele de marmura sunt taiate manual dintr-o cariera din Mexic, apoi slefuite in SUA, unde au fost si asamblate, la Los Angeles.

In interiorul „merelor” de cristal este aur de 23 de karate, care pluteste intr-un lichid special, astfel incat acesta sa nu isi piarda luciul sau sa isi schimbe culoarea.

marul de aur targu-jiu gorj

Un element care a contat mult pentru membrii FIJET a fost si Ansamblul monumental creat de Brâncuşi la Târgu-Jiu, despre care acestia cred că ar trebui să constituie un loc de pelerinaj turistic internaţional şi, mai mult, o imagine-brand a turismului cultural mondial.

Infiintata la Paris in anul 1954 de catre asociatiile nationale din Franta si Belgia, FIJET este cea mai veche asociatie profesionala de scriitori si de jurnalisti de calatorie din lume. Cu un numar care depaseste in prezent 800 de membri, din peste 40 de tari de pe cinci continente, este cea mai mare organizatie profesionala internationala a jurnalistilor de turism. Toti membrii sunt profesionisti implicati activ in jurnalismul de turism ca scriitori, editori, fotografi etc. Ca membri ai FIJET, ei s-au angajat sa fie obiectivi in munca lor, precum si sa promoveze turismul din intreaga lume.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.