Rânca va aparține de Târgu-Jiu ?

În acest an există șansa să se obțină statutul de stațiune pentru Rânca. În opinia autorităților județene, o soluție ar fi declararea acesteia ca zonă administrativă de sine stătătoare, ceea ce ar favoriza obținerea statutului de staţiune turistică, iar județul nostru nu ar mai fi considerat unul monoindustrial.

Au mai fost încercări de a declara zona ca stațiune, dar nu au fost indeplinite condițiile necesare.

Ranca Gorj 2

În acest moment, zona montană Rânca este in administrarea primăriei Novaci şi a celei din Baia de Fier.

O altă soluție, relativ similară, este ca Rânca să apartină de Târgu-Jiu. Soluția aceasta ar fi,  în opinia autoritatilor județene, cea mai recomandabilă, asemănătoare cu cazul stațiunii Predeal din Brașov.

Consiliul Judetean si Primăria Târgu-Jiu sunt constiente că va fi dificilă declararea zonei Rânca ca una administrativă de sine stătătoare sau aparținând de Târgu-Jiu, mai ales că primarul din Baia de Fier nu este de acord cu această „desprindere”, considerând decizia „pripită” si luată fără consultarea sa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.