Restaurant sau sporturi extreme în Turnul de la CET din Târgu-Jiu, la 256 metri înălțime ?

Turnul de evacuare de la CET-ul din Târgu Jiu ar putea avea o alt scop decat cel pentru care a fost construit si astfel sa nu mai fie demolat, in acest moment neavând nicio utilitate. Printre posibilele intrebuintari ce ar putea fi oferite acestuia, autoritatile locale ( in administratia caruia se află turnul ) au enumerat un mic restaurant la înălțime, o centrală eoliană ( cu elice in varful turnului ), o platformă pentru sporturi extreme ( paraşutism, parapantism, sărituri cu elemente de siguranţă etc ) sau un observator astronomic.

turn evacuare CET Targu Jiu

Aflat in sudului municipiului, turnul este cea mai inalta constructie din Targu-Jiu ( 256 metri ) si a fost construit initial pentru a asigura evacuarea fumului format ca urmare a arderii cărbunelui în centrala termică a orasului. Desi era cea mai noua constructie de acest tip din Romania, care trebuia pusa in functiune in anul 1990, Revolutia din 1989 a determinat abandonarea proiectului. Zona turnului a fost demolata aproape complet ( inclusiv recent turnul de răcire de la CET ), iar o mare parte dintre terenuri au fost retrocedate foştilor proprietari.

In consecinta, turnul nu a functionat niciodata in scopul pentru care a fost construit, respectiv ca evacuare pentru CET-ul orasului, centrala ce ar fi trebuit sa ofere apă caldă si căldură întregului Targu-Jiu.


2 comentarii pentru articolul “Restaurant sau sporturi extreme în Turnul de la CET din Târgu-Jiu, la 256 metri înălțime ?

  1. Ar fi interesant, dar cred ca ar mai putea fi folosit si inchiriat pentru antene GSM, de internet, de televiziune sau radio, mai ales ca inalt.

  2. Cel mai indicat ar fi să se amenajeze un observator astronomic acolo. Restaurante se găsesc pe toate drumurile, şi prin amenajarea unui observator astronomic s-ar putea atrage destul de mulţi pasionaţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.