Revelionul 2014 la gorjeni

6000 de turiști își vor petrece Revelionul la Rânca, veniti atât să schizeze, cât și să se bucure de programul artistic sau de masa festivă oferită de pensiunile si cabanele care s-au ocupat în general la capacitate maximă.

Comerciantii de pocnitori si artificii din pieţe spun că vanzarea le merge foarte bine, gorjenii umplându-si traditional desaga cu „bombe” cât mai asurzitoare ( bineinteles, până la limita legală ), mai ales ca pretul materialelor pirotechnice au fost acceptabile anul acesta. Singurii nemultumiti sunt vânzatorii de sorcove, care spun ca gorjenii au uitat de traditie.

Si mersul cu “Plugusorul” se mai păstrează doar în anumite zone rurale. Pe la oras inca se mai merge cu Capra, dar nu intr-un mod traditional, ci intr-unul mai mult comercial si uneori agasant, tocmai din lipsa reala de bucurie si energie sufletească care ar trebui transmisa de la urători la colindați.

Va fi un Revelion fară zăpadă in majoritatea zonelor din Gorj, iar vremea se va mentine caldă, dar cu cer acoperit de nori. Vor cădea câtiva fulgi in zona de munte. Noaptea dintre ani va avea temperaturi cuprinse intre -5 si 0 grade Celsius.

De câțiva ani, perechi de indrăgostiti preferă să își unească destinele la Poarta Sărutului, în noaptea de Revelion. Si de aceasta dată 16 perechi își vor oficia cununia la Poarta Sărutului din Târgu-Jiu, inclusiv cupluri din alte județe.

Peste 400 de politisti locali vor asigura ordinea publică în Târgu Jiu la noapte, unde, in Piata Prefecturii, sunt asteptati mii de oameni să sărbătoreasca cu artificii si sampanie.

2014 wallpaper revelion targu jiu

De remarcat in judet este faptul că la Peştişani se organizează pentru prima dată un foc de artificii. Si in Motru se organizează un foc de artificii, dar se vor împărţi și peste 500 de sticle de şampanie.

La multi ani târgujieni! La mulți ani gorjeni ! Vă dorim un An Nou 2014 plin de realizări, sănătate, dragoste și fericire !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.