Școala de Karate din Târgu-Jiu

La Târgu-Jiu s-a infiintat de aproape 2 luni un centru de Karate Kyokushin , unde tinerii invața aceste tehnici, dar isi dezvolta armonios fizic, disciplinar simental.

De curand, 18 elevi ai „scolii”de karate au dat examenul pentru a obține centura portocalie a acestui sport. La examen a fost prezent si un reprezentant al Federația de Karate Kyokushinkai, Daniela Bozdoc.

Scoala Karate Targu Jiu Gorj

Kyokushin sau Kyokushinkay este un stil de karate de tip full-contact și knock-down karate, fondat de Masutatsu Oyama. Aprecierea adversarilor se face numai după efectul tehnicilor și nu după calitatea execuției.

Creatorul stilului, mestrul Masutatsu Oyama a urmărit o creștere palpabilă a eficienței luptei. Kyokushinkai cere si formeaza o condiție fizică remarcabilă.

Maestrul s-a născut la 27 iulie 1923 într-un sat nu departe de Gunsan, în Coreea de Sud. La o vârsta relativ tânără a fost trimis în Manciuria, în sudul Chinei, pentru a locui la ferma surorii lui. La vârsta de nouă ani a început să studieze forma chineză sudică a stilului Kempo sub îndrumarea maestrului Yi, angajat în perioada respectiv la fermă. Când Oyama s-a întors la 12 ani în Coreea a continuat antrenamentul studiind Kempo corean.

Gradele sunt împărțite în grade kyu pentru învățăcei (jap. kohai) și dan pentru instructori (jap. senpai) și antrenori (jap. sensei).
Gradele kyu pornesc de la valoarea 10 și prezintă un trend descrescător până la kyu 1, aceste gradații fiind însoțite de centuri colorate pentru diferențierea gradelor. Culorile centurilor diferă din două în două grade având culori specifice de portocaliu (kyu 10 și 9), albastru (kyu 8 și 7), galben (kyu 6 și 5), verde (kyu 4 și 3) și maro (kyu 2 și 1). Pentru instructori și antrenori centurile au culoarea neagră, iar gradațiile dan au valori cu trend crescător de la 1 la 9. Valoarea maximă a gradațiilor dan, 10 dan, este rezervată fondatorului de stil, care este denumit sosai.

Activitățile de antrenament sunt împărțite în tehnici de bază (jap. kihon), care este o înșiruire de tehnici fundamentale și specifice stilului, activități de simulare de luptă (jap. kata) și acțiuni de spargeri de materiale (jap. tame-shiwari). Antrenamentul începe cu așezarea în poziție așezat (jap. sei-za), urmat de un moment de eliberare mentală (jap. mokuso).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.