Sculptură de Brâncuși, vândută cu 57,3 milioane dolari

„20th Century Week” a debutat la New York cu licitația „Impressionist and Modern Art Evening Sale”, care a fost martora unei extraordinare lupte de nouă minute pentru lotul 32, „La muse endormie” de Constantin Brancusi, o sculptură din bronz realizată în anul 1913. Versiunea inițială din marmură a fost sculptată între anii 1909-1910. Semnată „Brancusi” (pe spatele gâtului), lucrarea este din bronz patinat și are o lungime de 26,7 cm.

Această lucrare extraordinară, care a fost achiziționată de către colecționarul francez Jacques Ulmann cu suma de 57.367.500 dolari ( inițial estimată la 25-35 milioane dolari ) a fost cea mai remarcabilă vânzare din cadrul acestui eveniment, după o licitație dramatică dintre cinci ofertanți.

Directorul executiv al Christie, Guillaume Cerutti, a descris vânzarea ca pe un „început fantastic al sezonului” și a lăudat specialiștii care au organizat licitația ce a atras ofertanți înregistrați din 35 de țări din întreaga lume.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.