Sculpturi de maxim un metru la Brâncuşiana 2013

Tabara de sculptura de la Targu-Jiu va produce sculpturi care nu vor mai fi expuse in oras, datorita lipsei spatiilor necesare, dupa cum declara organizatorii.

În acest sens, pentru Brancusiana 2013 artistii au primit blocuri de marmura, travertin sau granit de maxim 1 metru inaltime, fiind avertizati ca operele lor nu vor mai fi expuse in sensurile giratorii si parcuri, existand chiar din editiile trecute lucrari care nu sunt afisate in oras. Bineinteles, nu dimensiunea mare nu inseamna obligatoriu valoare artistică, dar totusi probabil nu trebuiau limitati creatorii.

brancusiana 2013

Lucrarile vor fi expuse la muzeu sau in expozitii, considerandu-se de asemenea ca  dimensiunea lor mai mică va permite conservarea si depozitarea mai facilă. De asemenea, neexpuse intemperiilor, nu mai pot aparea fisuri iarna, cum se poate intampla in cazul celor de dimenisiuni mari, după cum anunta organizatorii.

Nu stiu cum se poate intampla aceasta, tinand cont ca eu am o sculptura de marmura de vreo doi metri inaltime, pe care am primit-o cadou si am expus-o de peste un deceniu in gradina proprie si e si acum ca si nouă. Probabil se refereau la sculpturi din alte materiale cu calitate si rezistenţă mai scazute.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.