Succes Nic Com a solicitat insolvenţa. Va vinde magazine către Profi sau Mega Image?

Sub brandul Succes sunt deschise in 9 judete din ţară peste 150 de magazine, dintre are o parte in Gorj si in Bucuresti. Exista zvonuri că retailerul Profi analizează toate magazinele Succes, fiind interesat să cumpere câteva zeci dintre acestea, aflate atât în Bucu­reşti, cât şi în provincie. Mega Image s-ar uita doar către cele circa zece magazine din Capitală, potrivit surselor din piaţă citate de Ziarul Financiar.

Anterior, firma Succes Nic Com a facut cerere de intrare în insolvenţă. Reprezentanţii AJOFM Gorj vor purta discuţii cu conducerea societăţii pentru a vedea dacă salariaţii au posibilitatea de a intra în şomaj. Problema este cu atât mai complicată cu cât firmele lui Nicu Sarcină sunt înregistrate în Ilfov, iar Agenţia Judeţeană de Şomaj trebuie să ceară stagiile de cotizare de la Ilfov, precizeaza Pandurul.

Compania Succes Nic Com şi-a început activitatea în anul 1994, având ca principal domeniu de activitate comerţul en-gross şi en-detail cu produse alimentare, dar şi cu produse nealimentare. Astăzi, sub acest brand este dezvoltat un grup de afaceri cu activităţi diverse, de la comerţul cu carburanţi la producţia de panificaţie şi de la prelucrarea lemnului la HoReCa. Nicolae Sarcină (45 de ani), gorjeanul care deţine Succes, a devenit în criză cel mai puternic antreprenor din comerţul local, businessul său total dublându-se din 2008 până în 2013, mai precizează ZF.

hipermaket succes Pitesti

Hipermaket Succes Piteşti

Criza financiară nu doar i-a afectat pe antreprenorii din comerţul cu amănuntul, ba chiar i-a scos pe multi din afaceri. O parte au ales insolvenţa, în timp ce alţii au ales să îşi vânză businessul că­tre reţele străine.

„Era normal să vândă, acesta a fost şi scopul pentru care el a construit aceas­tă reţea“, spun sursele din piaţă. Până la închiderea ediţiei Ziarului Financiar, reprezentan­ţii companiei Succes Nic Com nu au comentat informaţia.

Reprezentanţii belgienilor de la Mega Image, cu afaceri de 410 magazine şi afaceri de peste jumătate de miliard în 2013, neagă informaţiile ca ar dori sa achizitioneze magazine de la Succes: „În acest moment nu există nicio discuţie sau intenţie de discuţie cu cei de la Succes“, spune Adrian Nico­laescu, marketing director al reţelei.

Sursele din piaţă citate de Ziarul Financiar spun însă că există tatonări atât între belgieni şi Nicolae Sarcină, cât şi între acesta din urmă şi Profi, grup controlat de polonezii de la Enterprise Investors: „Avem deja experienţă în preluarea şi integrarea unor reţele locale de mai mici sau mai mari dimensiuni. Suntem interesaţi de orice preluare de magazine care se potrivesc formatelor noastre“, spune Daniel Cîrstea, director general al Profi.


Un comentariu pentru articolul “Succes Nic Com a solicitat insolvenţa. Va vinde magazine către Profi sau Mega Image?

 1. S-a aprobat insolventa, cititi stirea asta de la Pandurul daca e cineva interesat de subiect:

  Cel mai mare angajator privat din zona Gorjului nu a scăpat de rigorile economiei de piață, magistrații admițând cererea formulată de Succes Nic Com SRL prin care era solicitată deschiderea procedurii de insolvență. Tribunalul Gorj a stabilit ca SIOMAX SPRL să fie numit administrator judiciar provizoriu, în consorțiu cu CITR filiala București SPRL, retribuția lunară fiind de 10.000 de lei.

  Siomax a și început, de altfel, să trimită notificări către firmele care au încheiate contracte cu compania lui Nicolae Sarcină, magistrații obligând firma Succes să deschidă un cont bancar special din care să fie suportate cheltuielile aferente procedurilor, în caz de neîndeplinire contul urmând să fie deschis de administratorul judiciar.

  „Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de creanţe la data de 11.03.2015. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi publicarea în BPI a tabelului preliminar al creanţelor la data de 18.03.2015. Fixează termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv la data de 01.04.2015 . În temeiul art. 111 alin.2 din Legea nr.85/2014 Termenul pentru formularea contestaţiilor la tabelul de creanţe este de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului preliminar. (…) Califică ca fiind declaraţii de creanţă cererile de deschidere a procedurii insolvenţei debitoarei formulate de creditorii BANCA TRANSILVANIA SA, PIRAEUS BANK ROMÂNIA SA, SEKAM PROD SRL, BEST SRL”, a decis Tribunalul Gorj, ulterior instanța stabilind noi termene, la cererea administratorului judiciar.

  „Dispune majorarea termenelor de procedură stabilite prin sentinţa nr. 8 din 04.02.2015 după cum urmează: – termen pentru depunerea cererilor de creanţe la data de 20.03.2015 – termen pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi publicarea în BPI a tabelului preliminar al creanţelor la data de 18.04.2015 – termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv la data de 29.04.2015”, au decis judecătorii.

  Azi este un nou termen în procesul de insolvență al Succes, magistrații urmând să ia în discuție ”judecarea cererii de renunţare la judecarea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de BANCA TRANSILVANIA”, după cum este afișat pe portalul instanței gorjene.

  http://www.pandurul.ro/Actualitate/2015-02-18/Compania+Succes+este+oficial+in+insolven%C8%9Ba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.