Transalpina ar putea primi un premiu

Soseaua situată la cea mai mare altitudine în România s-ar putea să fie premiată de francezi.

Aceasta este Translapina, inaugurată relativ recent, fiind o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali.

Are punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”.

Translapina

Dacă la începerea lucrărilor de modernizare, în 2009, drumul dinspre Novaci era asfaltat numai până la Rânca (1.600 m), acum drumul este asfaltat până la Sebeș.

Prin construirea Transalpinei judeţul nostru a intrat în atenţia nu numai a turiştilor din ţară, ci şi din întreaga Europă.

Acest lucru este confirmat de autorităţile franceze care vor să acorde un premiu special pentru zona Transalpina, mai exact un premiu de excelenţă la cea de-a X-a ediţie a Forumului Internaţional pentru Dezvoltare Durabilă de la Paris.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.