Trenul electric Hyperion, pe ruta Motru – Strehaia – Craiova – Bucureşti

A început să fie testat pe șine trenul electric Hyperion, care va intra in serviciul de călători în primăvara 2014, pe ruta Motru – Strehaia – Craiova – Bucureşti.

trenul hyperion gorj 5

Trenul a fost realizat de Uzina Softronic Craiova, a costat 5 milioane de euro ( din fonduri europene ). Softronic Craiova este amplasată pe fosta platformă industrială a fabricii Electroputere. Majoritatea echipei a lucrat şi la Electroputere. Compania craioveană este constructoarea primei locomotive româneşti construită după Revoluţie.

trenul hyperion gorj

Viteza maxima a trenului va fi de 160 km/ora si poate transporta 180 de calatori. Trenul este vopsit multicolor.

trenul hyperion gorj 2

Hyperion este dotat cu cele mai performante componente produse pe piața europeana, alături de senzori de monitorizare a cantitatii de dioxid de carbon din vagoane, a temperaturii si a umidității. Confortul este asigurat de spaţii generoase si scaune confortabile, toalete moderne si aer condiţionat, uşi de acces cu siguranţă sporită, podea joasă. Trenul nu are spaţii pentru fumători.

trenul hyperion gorj 3

Mecanicul de locomotivă va fi asistat de două camere video care îi vor transmite imagini în timp real, nemaivând nevoie de oglinzi.

trenul hyperion gorj 4

Preţul biletelor de călătorie va fi stabilit după finalizarea testelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.