Rețea de canalizare menajeră în Drăgoeni, Preajba, Sf. Dumitru și Petrești

Locuitorii din aceste zone au solicitat de foarte multe ori, individual sau organizat, realizarea acestei canalizari, insa mereu situatia a rămas la stadiul de promisiuni personale sau electorale si mereu a fost amânata aceasta investitie.

Canalizare Dragoeni preajba

Insa de data aceasta, Primaria Targu -Jiu spune ca are un buget de peste 2000 miliarde de lei vechi, dintre care 670 miliarde de lei vechi sunt alocati pentru lucrări de investiţii.

Astfel, autoritatile locale au decis si  au anuntat prin mijloacele de informare media ca vor fi demarate procedurile de achizitie publică in vederea realizarii canalizarii pe tronsonul din estul municipiului Targu-Jiu, respectiv Preajba, Drăgoieni, Sf. Dumitru, Petrești până in partea de sud, unde deja in anii trecuti au fost create conditii de preluare. Lucrarile din aceste zone au o valoare de aproximativ 60 miliarde lei vechi.

Canalizarea menajeră este o rețea de conducte îngropate subteran pentru colectarea apei uzate menajere sau a apei uzate industriale și transportul acesteia către o stație de epurare. O rețea de canalizare menajeră este compusă din canale de racord, canale de serviciu, canale colectoare secundare, canale colectoare principale și este echipată cu cămine de vizitare pentru acces, supraveghere și întreținere. În general, proiectarea unei rețele de canalizare menajeră se face în așa fel încât să funcționeze gravitațional, dar sunt situații, mai ales în zonele cu relief plat, unde sunt necesare stațiile de pompare pentru transportarea apei dintr-un canal colector într-altul. De asemenea, pentru zonele cu relief plat s-a dezvoltat tehnologia de canalizare menajeră prin sistem vacuumatic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.