Volumele „Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut” și „Heraldica României un semn supranatural” de Valentin Preda vor vedea lumina tiparului

Săptămâna aceasta vor vedea lumina tiparului cele două volume semnate de autorul Valentin Preda din Târgu Jiu. Autorul are 44 de ani, este un om al locului și nu face parte din acea pleiadă de intelectuali, dar iubirea pentru artă a făcut ca în ultimii ani să fie inspirat de chiar mărturisirea sculptorului Constantin Brâncuși, care spunea vizavi de operele sale de la Târgu-jiu:

,,Nu căutați formule obscure, sau mistere. Căci ceea ce va dăruiesc eu este bucurie curată. Contemplați lucrările mele până când le vedeți.Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut. ” ;

„Această coloană nu este un obelisc pe care să fie înscrise faptele războinice ale cuiva. Aici e o gândire profundă…”;

„Această sculptură va aparține tuturor timpurilor, din pricină că am despuiat forma esențială de toate trăsăturile care ar putea să vă povestească de vreo anumită epocă sau de vreo perioadă de ani.”

PLIANT contact

În continuare vă invităm să lecturați prezentarea celor două volume, asa cum a fost trimisă chiar de către autor, pe care îl cităm în totalitate în cele ce urmează:

Astfel, acest prim volum intitulat ,,Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut“ este un volum, pe care odată ce-l iei în mână, cu greu mai poate fi lăsat până nu ajungi la ultima filă.

CARTEA - CEI APROAPE DE DUMNEZEU LE-AU  VAZUT VOL.1

Cred că acest volum va determina pe mulți dintre noi să-și evalueze viața lor spirituală sub îndrumarea multor sfaturi care se regăsesc în aforismele marelui sculptor român Constantin Brâncuși. Dar personal cred că interesează în primul rând pe cei ce se regăsesc într-adevăr aproape de Dumnezeu, așa cum și sculptorul a mărturisit în aforismul anterior. De aceea, această carte dă speranțe, oferă soluții existențiale, umane, culturale, care personal eu vi l-aș recomanda nu ca pe un volum teologic ci ca pe o carte care schimbă vieți. Într-un înțeles simplu când biserica cu ramurile ei denominaționale a eșuat să stabilească normele morale în societatea noastră, prin aceste opere noi oamenii din entitatea Brâncuși cât și din lume primim un ultim mesaj de salvare spirituală așa cum chiar sculptorul mărturisea:

,,Arta este acea scândură care ne poate salva, după un naufragiu”

Apoi cel de-al doilea volum ,,Heraldica României un semn supranatural“ este un subiect care ne decoperă adevăratul creștinism în decursul istoriei prezentat în simbolurile celor patru făpturi de pe stema României, făpturi ce se regăsesc și în profețiile din cartea Apocalipsa.

HERALDICA ROMANIEI UN SEMN  SUPRANATURAL VOL-2

Cu toți suntem conștienți că în societatea noastră, căutătorii sinceri sunt în căutarea unor dovezi clare ale acurateţii şi autenticităţii creștinismului. Și uimitor este faptul că această stemă în alcătuirea ei în timpul celor două mii de ani de istorie a națiuni noastre a ajuns în ultimul său stagiu heraldic să acompanieze în simbolurile ei exact viziunea pe care Sfântul Ioan a avut-o în insula Patmos despre Biserica și etapele ei istorice. Și personal eu cred că aceste însemne heraldice de pe stemă, vin ca o dovadă istorică într-o perioadă în care creştinismul este considerat irevelant şi expirat, iar creştinii sunt consideraţi deseori ipocriţi sau limitaţi. Dar cei care sunt capabili să înţeleagă aceste lucruri din Mesajul acestei cărţi pot observa foarte simplu că evenimentele istorice nu puteau fi programate de domnitorii României cu sute de ani mai înainte ca această stemă să rezulte în forma actuală și să acompanieze așa de perfect istoria Bisericii creștine prezentate Sfântului Ioan în Cartea Apocalipsa. În legătură cu acest lucru gânditorul creștin Petre Ţuţea mărturisea:

,,Istoria nu este un produs al întâmplării, în istorie hazardul nu are nici un rol.,,

De asemenea acest semn heraldic susține și următoarea previziune a sculptorului:
„În arborele latin noi, (românii) am fost fructul care s-a copt ceva mai târziu. Însă aici, la hotarul dintre cele două lumi: Orientul(Est) şi Occidentul(Vest) unde trăim noi – avem un mare destin.”

Acum nu știu ce înțelegem fiecare dintre noi prin destin. Există multe idei, multe opinii cu privire la acest subiect. În legătură cu această temă, de-a lungul anilor am auzit tot felul de profeții care situează România pe piscuri spirituale nemaipomenite, având un mare destin, sau de îndeplinit o mare misiune. De aceea acest Ansamblu sculptural de la Târgu-jiu cât și stema României sunt un desen, un plan a lui Dumnezeu pentru noi ca națiune cât și pentru omenire și fiecare dintre noi trebuie să-l urmăm. Și eu cred că România prin aceste două semne are misiunea de a arăta lumii prin arta și istoria ei heraldică în ce constă creștinismul de la începuturile lui.

Actorul Horațiu Mălaele are o versiune însă originală, care pune și creația lui Brâncuși în legătură directă cu acest subiect al creștinismului:

„Născută parcă dintre paginile Bibliei, cu apa botezului, tăcuta masă apostolică, poarta unui sărut blestemat, grădina ultimei rugăciuni, biserica  – fereastra Domnului, coloana unei înălțări mântuitoare, acest loc binecuvântat poate răspunde la toate întrebările creștinătății. Veniți la Târgu-Jiu și veți pleca mult mai bogați și mai zdraveni”.

Acum la încheiere pot afirma că sunt onorat ca din partea dumneavoastră să primesc un răspuns afirmativ și ca autor simplu și necunoscut mărturisesc că este greu să răzbat singur printre oamenii scrisului și apoi să devin credibil prin mesajul acestor două volume. Dar împreună cred că vom reuși să trezim interesul oamenilor din orașul nostru cât și din întreaga lume față de arta sculptorului Constantin Brâncuși. În zilele următoare doresc să vă informez pentru recenta deschidere oficială la care doresc să participați dumneavoastră cât și cei interesați de acest domeniu.

Cu stimă autorul, Valentin Preda


Un comentariu pentru articolul “Volumele „Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut” și „Heraldica României un semn supranatural” de Valentin Preda vor vedea lumina tiparului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.