Zilele Municipiului Târgu Jiu: 15 – 21 mai 2017 – programul complet

Zilele Municipiului Târgu Jiu 2017 au ajuns anul acesta la 17-a ediție, având un buget de 160.000 lei. Între 15 și 21 mai 2017 se vor desfășura diverse activități, printre care concerte de muzica, expoziții, piese de teatru, un târg al meșterilor populari, lansări de carte și altele.

Luni, de la ora 12:00, în zona Teatrului Elvira Godeanu se va organiza expoziția stradală de fotografie veche, intitulată „Târgu Jiul de odinioară”. De la ora 18:00, în diverse cartiere ale Municipiului Târgu Jiu va avea loc spectacolul stradal „Mimi de poveste”, incluzând și pictură pe față și numere de magie, precum și Caravana motocicliștilor.

Marți, de la ora 12:00, va avea loc ceremonia de dezvelire ( în zona Victoria centru, pe Aleea Nemuritorilor Gorjului ) a stelei dedicate inginerului Ștefan Georgescu-Gorjan. De la ora 13:00 se va desfășura ședința festivă a Consiliului Local, în Sala Maură a Palatului Administrativ. Tot marți, de la ora 21:00, va avea loc în Piața Prefecturii un spectacol de sunet și lumini, la care vor participa și dansatori și acrobați și care va marca deschiderea oficială a Zilelor Municipiului.

Miercuri, de la ora 10:00, se va organiza la Muzeul de Artă din Parcul Central conferința „Istoria Coloanei fără Sfârșit”, susținută de către Sorana Georgescu-Gorjan, fiica inginerului Ștefan Georgescu-Gorjan. De la ora 11:00 va avea loc în Parcul Central spectacolul stradal „Opera”, o improvizație teatrală în parteneriat cu Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”. De la ora 18:00 va fi prezentat pe Insulița de pe Jiu un spectacol oferit de fanfara Armonia. De la ora 18:00, în zona amfiteatru, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu va prezenta un eveniment de artă stradală, intitulat „Noi artiștii”. De la ora 19:00, același liceu va susține pe Insulița de pe Jiu un spectacol de muzică tradițională românească.

Joi, de la ora 10:00, va avea loc deschiderea oficială a Târgului Meșterilor Populari Olteni, pe strada Victoria pietonal. Va fi de asemenea prezentat și un vernisaj de expoziție grafică al Alinei Roșca ( la sediul UAP Gorj). De la ora 18:00, iubitorii de muzică populară pot merge pe Insulița de pe Jiu pentru a asista la un spectacol extraordinar susținut de Niculina Stoican, Ileana Lăceanu, Nina Predescu, Teodora Pană, Dumitru Vasilescu, Irina Zoican, Marcela Fota, Emil Badea, Cristina Turcu Preda, Vasile Ciobanu, Roberta Crintea și Sanda Argint.

Vineri, în Sala Maură a Prefecturii Gorj va avea loc Salonul de Carte istorică Gorjeană în care vor fi prezentate lucrările „CAROL I AL ROMÂNIEI, UN MONARH DEVOTAT” ( autori: Sorin Liviu Damean, Iulian Oncescu ) și „BIOGRAFII GORJENE” ( autor: Gheorghe Nichifor ). De la ora 18:00, pe scena de pe Insulița va avea loc un spectacol de muzică al Școlii Populare de Artă, iar de la ora 20:00, un spectacol de muzică populară susținut de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. Invitat special va fi Sava Negrean Brudașcu. De la ora 20:00, Teatrul Metropolis București va prezenta piesa „Buzunarul cu pâine” la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu ( cu Oana Pelea și Sandu Gruia ).

Sâmbătă, de la ora 9:00 va avea loc concursul regional de istorie ( ediția a IV a ) „Moștenirea Magherilor”, la Muzeul Județean Gorj. De la ora 11:00 se va organiza în Piața Prefecturii Târgul Organizațiilor de Tineret. De la ora 17:00 va avea loc Parada Liceelor, Ziua majoratului, Flash mob și Party în Piața Prefecturii. De la ora 12:00 va avea loc pe Insulița de pe Jiu Festivalul Național de Muzică Ușoară și Folk „Coloana Infinitului”, destinat copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse intre 6-19 ani, iar de la a ora 20:00 va avea loc Gala Laureaților edițiilor precedente și va fi anunțat câștigătorul acestei a zecea ediții a festivalului. De la ora 20:00, Teatrul Metropolis din București va prezenta din nou piesa „Buzunarul cu pâine”, la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu. De la ora 21:00 va avea loc procesiunea închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, protectorii Municipiului Târgu Jiu.

Duminică, pe 21 mai 2017, pe Insulița de pe Jiu vor susține spectacole Antonia, JO și Emanuel Cîrstea, urmate de un foc de artificii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.