Zilele Municipiului Târgu Jiu 2016, 16 – 22 mai

Zilele Municipiului Târgu Jiu se vor desfășura între 16 si 22 mai 2016. Pe lângă diverse manifestări artistice si culturale ( de exemplu lansări de carte, piese de teatru, o expoziție de fotografie veche sau târguri tradiționale ), locuitorii orașului se vor bucura de concerte de muzică ușoară și de muzică populară. Nu vor fi uitați nici cei care doresc sa se bucure de produse culinare specifice acestor sărbători, deoarece pe Insulița de pe Jiu va fi amplasat un cort de mari dimensiuni, pentru diverse terase ale comercianților. Bugetul alocat organizării Zilelor Municipiului Târgu Jiu 2016 este de 150.000 lei.

zilele municipiului targu jiu 2016

Marti, pe 17 mai 2016, va fi prezentat un spectacol cu lasere, iar pe cladirea Prefecturii Gorj vor fi proiectate imagini vechi cu orasul, inclusiv din arhiva România Film. Expoziţia organizată de comunitatea „Târgu Jiul de odinioară” va prezenta fotografii inedite.

Miercuri, Liceul de muzică şi arte plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu va prezenta spectacolul „Noi, artiştii”, iar seara actorul si interpretul Sergiu Cioiu va sustine de asemenea un spectacol. Se va încerca refacerea atmosferei din Târgu Jiul de altadată si va fi refacută din mash-uri o clădire emblematică pentru oras.

Joi va avea loc o conferinţă la care va participa Matei Stârcea Crăciun, membru al Institului de Antropologie. Va fi dezvelită pe Aleea Celebrităţilor steaua lui Alexandru Ştefulescu si va incepe Festivalul Naţional de Literatură „Tudor Arghezi”.

Vineri va avea loc acţiunea „UCB, open doors“, prin care Universitatea Constantin Brâncuşi va prezenta domeniul universitar, iar seara se va desfasura procesiunea religioasă închinată protectorilor spirituali ai Municipiului Târgu Jiu, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Sâmbăta, pe Insulita de pe Jiu, gorjenii se pot bucura de un concert de muzica populara oferit de „Doina Gorjului” si ansamblul „Maria Lătăreţu”. În Piaţa Prefecturii se va desfasura „Parada liceelor”.

Duminica va avea loc Gala Premiilor „Elvira Godeanu”, iar pe insuliță vor sustine concerte de muzica ușoară trupa Corsar, precum si Cabron şi Delia.

UPDATE 22 mai 2016, ora 23:00 . Artificii final Zilele Municipiului Targu Jiu 2016.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comentariile pe care le considerăm nepotrivite ( de exemplu NECIVILIZATE, ACUZAȚII, INJURII sau CALOMNII împotriva unor persoane fizice sau juridice, pro sau contra unor POLITICIENI sau PARTIDE POLITICE, XENOFOBE, SPAM, OFFTOPIC, FLAME, ILEGALE, ADULT) vor fi șterse sau vor fi editate. De ce este necesar acest regulament ? Fiindcă dorim o comunicare constructivă, dar legală și pozitivă, o altfel de mentalitate, o comunitate de prieteni în care să ne reîntoarcem întotdeauna cu plăcere. Mulțumim pentru întelegere.